Plánovanie: Významné zníženie nákladov - Oravec, Jozef
Prevádzkovateľom vozidiel môžu v snahe o znižovanie nákladov pomôcť softvérové produkty rôzneho typu. Populárnymi sa stávajú systémy pre návrh trás a optimalizáciu dopravy. Hlavným trendom sú vysoko výkonné informačné systémy pokrývajúce širokú škálu funkcionalít. Stúpa potreba integrácie GIS modulov (geoinformačný systém).