Daň z pridanej hodnoty a Lafferova krivka - Olexová, Cecília, 1976-
Aplikáca Lafferovej krivky na závislosť príjmov z dane z pridanej hodnoty do štátneho rozpočtu od výšky sadzby DPH. Porovnanie základných, znížených a osobitných sadzieb DPH v krajinách EÚ. Analýza tvaru Lafferovej krivky z hľadiska hospodárskeho cyklu na základe údajov o sadzbách DPH z 27 krajín EÚ.