Makroekonomický vývoj vo vybraných krajinách exportujúcich ropu a jeho závislosť na fluktuáciách cien ropy na svetovom trhu - Kálovec, Marek
Volatilita cien ropy a jej vplyv na makroekonomický vývoj krajín závislých na exporte ropy. Bežný účet platobnej bilancie krajín exportujúcich ropu. Saldo rozpočtu všeobecnej vlády. Cenový vývoj. Vývoj ekonomiky a proticyklická politika.