Využívanie niektorých včelích produktov v spektre jednotlivých kozmetických výrobkov - Stričík, Michal, 1969-
Množstvo včelích produktov je v súčasnom kozmetickom priemysle využívaných intenzívnejšie ako kedykoľvek predtým, čoho dôvodom sú aj výskumy poukazujúce na ich vysokopozitívny vplyv na spotrebiteľov. Med je výrazne využívaný a to i kvôli jeho vhodnosti pre všetky typy pokožky a má významné regeneračné a hydratačné účinky. Medzi najčastejšie využívané včelie produkty patria včelí vosk, med, materská kašička, propolis a peľ.