E-shopy našly v obalech marketingový nástroj - Kolář, Vojtěch
Medzi úspešnými svetovými e-shopmi sa začína presadzovať trend využívania na mieru vyrobených a pre dané logistické procesy optimalizovaných obalov, ktoré je možné vďaka potlače a dizajnu využiť aj ako marketingový nástroj pre šírenie dobrého mena značky. Pre online obchod sú ideálne univerzálne konštrukcie - obaly, ktorých veľkosť je nastaviteľná a môžu sa prispôsobiť balenému obsahu. Stále viac sa berie ohľad na ekologickú stránku obalu.