Nové prostriedky ochrany spotrebiteľa v spotrebiteľských sporoch podľa CSP - Filičko, Vladimír
Právne špecifiká spotrebiteľských vzťahov, na ktoré v značnej miere reflektuje hmotno-právna úprava ovplyvnili taktiež úpravu procesného práva a preniesli sa aj do Civilného sporového poriadku. Posilnenie právnej ochrany spotrebiteľov, už tak obsiahlo normovanej predpismi hmotného práva, ktorá je im poskytovaná novým procesným kódexom. Jednotlivé špecifiká, odklony a aplikačné otázky v procese rozhodovania spotrebiteľských sporov, ktoré sú rozdielne od procesu rozhodovania iných „štandardných sporov“.