Opatrnejšie s tou pridanou hodnotou v priemysle! - Morvay, Karol, 1973-
Pri posudzovaní výkonnosti a konkurencieschopnosti priemyslu sa stretávame so zmätkom okolo toho, či je tam „málo“ alebo „veľa“ pridanej hodnoty, či v produktivite práce SR predstihuje okolité krajiny alebo zaostáva. A pritom všetko môže byť „pravda“- stačí si vybrať ten „správny“ výpočet a niektoré pojmy používať trochu voľnejšie. Rôzne vyjadrená produktivita práce v priemyselnej výrobe. Produktivita práce v priemyselnej výrobe počítaná z produkcie alebo z pridanej hodnoty, obzvlášť v SR je rozdiel veľmi výrazný.