Konsolidovaná účtovná závierka - metódy a zásady konsolidácie - Hornická, Renáta, 1977-
Konsolidovaná účtovná závierka podnikateľských subjektov s dôrazom na konsolidáciu dcérskych účtovných jednotiek (dcérskych podnikov). Analýza postupv konsolidácie zameranej na elimináciu účtovnej hodnoty investície materskej účtovnej jednotky (materského podniku) a podielu na vlastnom imaní dcérskej účtovnej jednotky (tzv. konsolidácia kapitálu) ako kľúčovej súčasti postupov konsolidácie dcérskych podnikov.