Tradičný a alternatívny pohľad na synchronizáciu hospodárskych cyklov v Európskej únii - Siničáková, Marianna
Miera synchronizácie hospodárskych cyklov v Európskej únii a zatriedenie krajiny podľa podobnosti ich cyklov. Analýza vplyvu hospodárskeho vývoja európskych krajín, ktoré sú jadrom integračného zoskupenia (core countries) na vývoj hospodárskeho cyklu ostatných krajín. Posúdenie platnosti tzv. endogénneho argumentu, podľa ktorého aj počiatočné významné asymetrie by sa mali postupom času medzi integrovanými krajinami zmenšovať.