Ekonomické teórie vojenskej regrutácie - Ušiak, Jaroslav
Podľa potrieb možno ozbrojené sily dopĺňať na základe dobrovoľnosti alebo donútenia. Vplyv a potenciálna možnosť využitia ekonomických teórií vojenskej regrutácie pri rozhodovaní sa štátu o spôsobe dopĺňania ozbrojených síl štátu. Analýza dostupných teórií vojenskej regrutácie a následná syntéza poznatkov. Výsledky zisťovania - ekonomické teórie vojenskej regrutácie nedokážu ponúknuť odpoveď na to, aký systém regrutácie si krajina vyberie. Sú však vhodným zdrojom informácií pre krajiny, ktoré stoja pred rozhodnutím o tom, ako transformovať svoje ozbrojené sily a aký systém je najlepšie uplatniť z ekonomického hľadiska.