Determination of Banks Profitability: Modeling Some Factors - Kwabena, Kyei A.
Riadenie finančných inštitúcií a maximalizácia hodnoty investícií vlastníkov. Ideálne trhové podmienky spočívajú v tom, že čím nižšie náklady na režijné náklady, tým vyšší je zisk a naopak, ale nedokonalosť trhu túto pravdu spochybňuje.