Zelená infraštruktúra - koncepcie a nástroje na jej realizáciu - Miklós, László
Hmotná (biologicko-fyzická) podstata "zelených" pojmov. Diferenciácia pojmov a ich funkcia v praxi. Ochrana prírody. Územný systém ekologickej stability - koncepcia, ciele, legislatíva. Krajinnoekologické plánovanie. Krajinárstvo, krajinné inžinierstvo, záhradná a krajinná architektúra. Zelená infraštruktúra ako sieť všetkých druhov zelených prvkov krajiny, ktorá umožní využívať ich prirodzené funkcie. Porovnanie vybraných koncepcií.