Vysporiadanie daňového nedoplatku v roku 2018 - Klabníková, Klára
Kategóriu daňového nedoplatku upravuje zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. vo viacerých ustanoveniach. Tieto ustanovenia upravujú daňový nedoplatok od jeho vzniku, spôsob jeho vysporiadania ako je zaplatenie daňovým dlžníkom alebo zápočtom s daňovým preplatkom alebo vymáhaním správcom dane a jeho zánik, či už zaplatením alebo trvalým odpísaním za ustanovených podmienok v daňovom poriadku. Ilustračné príklady.