Predmet úpravy zákona o účtovníctve - Novotná, Ľudmila
Základnou právnou normou, ktorá upravuje účtovníctvo je zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. Okrem požiadaviek na vedenie účtovníctva zákon obsahuje aj požiadavky na zostavenie účtovných závierok a upravuje aj miesto ich uloženia.