Sociálny kapitál ako determinant ľudského rozvoja na úrovni obcí Slovenskej republiky - Varecha, Lukáš
Skúmanie vplyvu rôznych druhov sociálnych organizácií na úroveň ľudského rozvoja vyjadreného prostredníctvom modifikovaného indexu ľudského rozvoja. Využitie regresnej analýzy a prierezových dát za rok 2015. Výsledky regresnej analýzy - štatisticky významný a pozitívny vzťah občianskych združení (športové kluby, cirkevné organizácie, odborové organizácie) s úrovňou indexu ľudského rozvoja.