Dichotomie cílů EU v oblasti energetiky a odlišnosti při jejich naplňování členskými zeměmi - Kraftová, Ivana
Problematika udržateľného rastu v oblasti energetiky. Plnenie cieľov EÚ v tejto oblasti a overovanie platnosti hypotézy o negatívnom dôsledku zvyšovania podielu obnoviteľných zdrojov energie pre energetickú produktivitu. Pozornosť je sústredená na hrubú domácu spotrebu energie, energetickú náročnosť, energetickú produktivitu a podiel obnoviteľných zdrojov energie. Hodnotenie krajín EU-28 v období rokov 2010-2016 je uskutočnené na základe indexov rastu, disperzie, variačného koeficientu a analýzy citlivosti. Výsledok analýzy citlivosti za EU-28: negatívne dôsledky zvyšovania podielu obnoviteľných zdrojov energie na vývoj energetickej produktivity.