Polynomial Asymptotes and Asymptotic Series - Fecenko, Jozef
Zovšeobecňovanie pojmu asymptota (sklon) grafovej funkcie, ktorá je lineárnou funkciou k analogickej koncepcii – asymptote grafovej funkcie, ktorá môže byť nielen lineárnou funkciou, ale aj vyšším stupňom polynomickej funkcie. Tento koncept tiež zovšeobecňuje asymptotické rady.