Adaptace: trendy konverzie hibernujících městských celků - Kozelský, Tomáš
Neustále rastúci počet svetových príkladov ukazuje na možnosť využitia brownfieldov ako palety mestotvorných nástrojov, ktoré sú nevyhnutné pre naplňovanie trendov a potrieb urbanistického navrhovania. Významný súčasný potenciál týchto areálov spočíva vo vytváraní inkubátorov nových typologií reagujúcích na zmenu životného a pracovného cyklu populácie. Možno ich preto vnímať ako rozhranie pre vytváranie prototypov urbanistického rozvoja s možnosťou testovania v každodennom živote. Tato skutočnosť tak stavia hybernujúce industriálne zóny do pozície dôležitého elementu pre definovanie nového, kvalitnejšieho mestského prostredia.