Was Life Good in Communist Czechoslovakia? An Empirical Test of Halbwachs‟s Theory of Collective Memory - Lyons, Pat
Použitím teórie kolektívnej pamäti vyvinutej francúzskym sociológom Mauricim Halbwachsom v kombinácii s empirickými dôkazmi tento dokument ukazuje, že hodnotenia minulosti mladými Čechmi sa líšia na základe členstva v sociálnej skupine a že hodnotenie minulosti je silne spojené aj so súčasnými spoločenskými podmienkami.