Comparison of the Visegrad Group and Baltic Countries in Terms of Multi-Criteria Competitiveness Indicators - Ružeková, Viera, 1957-
Prostredníctvom viackriteriálnych kritérií (GCI, WCI, DBI) a jednostranných indexov konkurencieschopnosti posúdenie súčasného stavu konkurencieschopnosti dvoch regiónov strednej a východnej Európy - Vyšehradskej štvorky a Pobaltia. Štáty regiónov, ktoré mali podobnú východiskovú pozíciu na ceste k budovaniu trhovej ekononomiky a integrácie do štruktúr EÚ.