Extrahovanie aktuárskych údajov pomocou prozšíreného filtra v jazyku VBA v MS Excel - Mucha, Vladimír, 1976-
Využitie rozšíreného filtra v jazyku VBA v prostredí MS Excel na extrahovanie údajov potrebných pre aktuárske výpočty a analýzy. Implementácia programovania do tejto problematiky prináša prvky flexibility a automatizácie. Vďaka jazyku VBA je možné zobraziť výsledok filtrácie aj na hárku, kde nie sú vstupné údaje. Použitie niektorých udalostí pracovného hárku umožňuje dosiahnuť interaktívne aktualizácie extrahovaných výsledkov.