Cross Cultural Issues in International Human Resource Management - Čuhlová, Renáta
Globalizovaná ekonomika, nadnárodné korporácie, zahraničné priame investície a stále rastúce migračné toky vedú k väčšiemu intenzívnejšiemu profesionálnemu kontaktu ľudí z rôznych kultúr a následne k jasnejšiemu zobrazeniu interkultúrnych rozdielov. Tieto rozdiely sa javia ako kľúčové pre riadenie ľudských zdrojov v medzinárodnom prostredí, ktoré je formované trendmi uvedenými vyššie.