Vymeriavací základ SZČO na účely platenia poistného na sociálne poistenie od 1. júla 2018 - Macková, Zuzana
Pre samostatne zárobkovo činnú osobu bol mimoriadne významný deň 1. júl (prípadne 1. október), pretože sa menila výška vymeriavacieho základu na účely platenia poistného na sociálne poistenie (t. j. na nemocenské poistenie, na starobné, na invalidné poistenie a do rezervného fondu solidarity). Ilustračné príklady.