<The> Influence of Vertical and Team Leadership on Start-up Performance - Ljudvigová, Ivana
Jednou z najčastejších príčin zániku začínajúcich podnikov je neschopnosť zakladateľa vytvoriť funkčný štartovací tím. Start-upy sú preto považované za ideálny kontext pre štúdium vertikálneho, aj tímového vedenia. Na základe výskumu vzorky 76-tich slovenských začínajúcich podnikov sa zisťovali úlohy zriaďovateľa pri štarte a kvalita tímovej práce v začínajúcom tíme.