Sociálnoprávna ochrana detí a sociálna kuratela - Matulková, Mariana
Sociálnoprávna ochrana detí a sociálna kuratela upravená zákonom č. 305/2005 Z. z. na zabezpečenie predchádzania vzniku krízových situácií v rodine, ochrany práv a právom chránených záujmov detí, predchádzania prehlbovaniu a opakovaniu porúch psychického vývinu detí a plnoletých fyzických osôb a na zamedzenie nárastu sociálnopatologických javov. Opatrenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately. Úlohy sociálnej kurately. Osvojenie deťaťa v náhradnej starostlivosti.