Vývoj likvidity z pohľadu manažmentu poľnohospodárskych podnikov podľa teritoriálneho členenia - Kravčáková Vozárová, Ivana
Odvetvie poľnohospodárstva sa v mnohom odlišuje od ostatných sektorov ekonomiky a vyznačuje sa viacerými špecifikami, ktoré majú častokrát významný dopad na majetkovú a finančnú situáciu poľnohospodárskych podnikov, preto je dôležitá optimalizácia finančných procesov. Sem patrí schopnosť splácania záväzkov, teda optimalizácia likvidity podniku. Komparácia dosiahnutých výsledkov vybraného ukazovateľa likvidity na vzorke poľnohospodárskych podnikov na Slovensku.