Kto dlhuje komu? Vznik a vývoj konceptu ekologického dlhu - Stašová, Simona
Historický vývoj konceptu ekologického dlhu. Ekologický dlh v akademickom kontexte. Definícia ekologického dlhu v štúdii pochádzajúcej od skupiny belgických akademikov pod vedením Erika Paredisa. Perspektívy ekologického dlhu. Ekologický dlh v medzinárodnom práve. Ekologický dlh optikou biofyzikálno-materiálových tokov. Ekologický dlh ako distribučný princíp.