Bez antivírusu ani na klik! - Brezovský, Jozef
Chrániť počítač pred škodlivými vírusmi a ďalšími hrozbami je čoraz ťažšie. Stále sa objavujú nové hrozby, vírusy aj vydierania. V domácnosti je najlepšou formou ochrany kombinácia viacvrstvového bezpečnostného riešenia. Každá firma je iná, a preto bezpečnostná ochrana by mala byť nastavená na jej konkrétne potreby. Taktiež je potrebné venovať sa vzdelávaniu zamestnancov. Ransomvér je aktuálne najnebezpečnejším tichým ničiteľom dát na celom svete. Veľkým problémom sú e-maily a ich prílohy.