Poistná daň je ako odhryznutá torta - Žáková, Jozefína
Zákon o dani z poistenia schválený Národnou radou SR v júni tohto roku. Podľa zákona sa zavádza 8 percentná daň zo všetkých neživotných poistení. Osobou povinnou platiť daň je poisťovateľ, iba v osobitných prípadoch aj poistník. Čo predchádzalo prijatiu tohto zákona. Odmietavé stanovisko SLASPO. Účinnosť zákona č. 213/2018 Z. z. od 1. januára 2019.