Potravinová ochranka
Obchodné reťazce sú zodpovedné za kvalitu a bezpečnosť ponúkaných potravín. Mnoho slovenských dodávateľov má rezervy práve v týchto dôležitých oblastiach. Preto členovia SAMO (Slovenská aliancia moderného obchodu) realizujú vlastné školenia a workshopy, ako aj audity kvality a čerstvosti výrobkov priamo u výrobcu. Výsledky z pohľadu ochrany spotrebiteľov dokázali, že sa podarilo SAMO razantne znížiť počet nedostatkov pri kontrolách. Chystá sa novela zákona o neprimeraných podmienkach, ktorá obmedzuje možnosti auditu u dodávateľov a tým aj možnosti predchádzania riziku.