Chytrá parkoviště se prosazují i v nákladní přepravě - Novotný, Radek
Nedostatok odstavných parkovísk pre kamióny rieši nielen Česko, ale i ďalšie krajiny Európy či USA. Vodičom začínajú hľadanie a rezerváciu voľných parkovacích miest uľahčovať moderné technológie a mobilné aplikácie. Prevádzku v priemyselných parkoch, nakládku a vykládku tovaru pomáhajú riešiť elektronické systémy, ktoré kamióny vedia priradiť k správnym rampám, generovať štatistiky o vyťaženosti areálu, plánovať časové okná, ale aj prepojiť s Interpolom.