Trikrát "D" - dispozícia -dizajn -dekorovanie - Fialová, Katarína
Ako vyzerá hotelová izba, je v rukách investora a interiérového dizajnéra. O tom, či izba pôsobí príjemne a či si hostia v nej dostatočne oddýchnu, rozhodujú tri D parametre: dispozícia, dizajn a dekor. Na konečnom vzhľade interiéru sa vo veľkej miere podieľa: dekoratívna úprava stien, textílie, umelecké predmety, audiovizuálna technika, zrkadlá, kvety a rastliny a iné doplnky. Súčasným trendom v oblasti hotelierstva je snaha stále viac sa odlíšiť od iných hotelov na trhu a zacieliť sa na špecifický typ zákazníka. Trendom je aj záujem o dizajnové hotely.