Stavebníctvo ako významný pilier hospodárstva Slovenskej republiky - Sika, Peter, 1975-
Význam stavebníctva v makroekonomickej situácii Slovenskej republiky. Hrubý domáci produkt Slovenskej republiky (2010-2016). Podiel vybraných odvetví vrátane stavebníctva na tvorbe HDP. Štruktúra stavebnej produkcie podľa smerov výstavby. Prevaha tzv. nebytových stavieb. Miera inflácie a medziročný rast cien priemyselných výrobkov a stavebných prác. Vývoj zamestnanosti vo vybraných odvetviach národného hospodárstva. Negatívne faktory ovplyvňujúce stavebníctvo s dopadom na ekonomiku SR.