Systémy poskytovania zamestnaneckých výhod - Gontkovičová, Barbora, 1986-
Motivácia a spokojnosť zamestnancov, ktoré vedú k zvýšeniu produktivity práce, patria medzi priority v oblasti personálneho manažmentu. Odmena je súčasťou komplexných personálnych systémov a nástrojov, ktoré spoločnosť používa pri riadení ľudských zdrojov. V modernom chápaní odmeňovania sa kladie väčší dôraz na zamestnanecké výhody, prostredníctvom ktorých podniky motivujú zamestnancov k vyšším výkonom a snažia sa udržať si kvalitný ľudský kapitál. Zamestnávateľ si môže vybrať medzi fixnými systémami poskytovania benefitov a flexibilnými systémami poskytovania benefitov.