Blockchain: revolúcia pre logistiku? - Oravec, Jozef
O blockchaine sa často hovorí ako distribuovanej databáze, v ktorej sú navždy uložené všetky záznamy, ktoré sme do nej vložili. Blockchain nie je úplne novou revolučnou technológiou, všetky prvky, ktoré využíva - internet, kryptografiu a prenosný protokol - fungujú už desiatky rokov. Revolučná v blockchaine nie je technológia samotná, ale spôsob, akým existujúce technológie využíva. V oblasti logistiky je možné prostredníctvom blockchainu sledovať miesto prebratia zásielky, plán jej cesty, v akom čase sa má doručiť, či sa tento dej odohráva určeným spôsobom. Blockchain pomáha farmaceutickej logistike ako aj v stavebníctve.