Faktoring minimalizuje riziká - Brezovský, Jozef
Podstatou faktoringu je výmena pohľadávky - vystavenej fakrúry - za hotovosť. Takýto benefit poskytuje iba bezregresný faktoring, teda taký, pri ktorom klient prenáša postúpením faktúry na faktoringovú spoločnosť aj riziko jej nezaplatenia. Pri regresnom faktoringu zostáva klientovi riziko nezaplatenia faktúry a v prípade nezaplatenia faktúry, musí klient poskytnuté finančné prostriedky faktoringovej spoločnosti vrátiť. Dopravné firmy sú častými zákazníkmi faktoringových spoločností. Faktoring pomáha v stabilizácii a rozvoji podnikania.