Patria emócie do biznisu? - Vaculčiaková, Jaroslava
Ešte donedávna bolo zrejmé, že ľudia s vysokým IQ musia byť úspešní. Predurčuje ich k tomu ich prirodzená vysoká inteligencia a výnimočný talent. Najnovšie výskumy však ukazujú niečo iné. Ľudia s ľudia s vysokou emočnou inteligenciou sú štatisticky úspešnejší ako ľudia s vysokým inteligenčným kvocientom . EQ má totiž na výsledky dvakrát väčší vplyv ako IQ. Podľa prieskumov predstavujú emocionálne kompetencie 80 – 100 % kompetencií, ktorými sa odlišujú výnimoční vodcovia. To znamená, že ľudia s vysokým EQ dosahujú lepšie výkony, sú lepšími lídrami a podľa prieskumov sú aj šťastnejší. Vymedzenie pojmu EQ. Vzťah emócie a biznis.