FDJ – Die junge Garde des Proletariats oder was die Kommunikation in der DDR prägte - Adamcová, Lívia
Politolingvistika, politická slovná zásoba. Spoločnosť, komunikácia a jazyk v NDR (Nemecká demokratická republika). Komunikačný štýl mladých ľudí v FDJ (Freie Deutsche Jugend, Zväz slobodnej mládeže, Socialistický zväz mládeže). Nemčina na východe a západe: národný, politicko-ideologický, spoločenský a komunikačný aspekt. Jazykový novotvar vo východonemčine „Ostalgia“.