Zmeny v meraní materiálnej deprivácie z hľadiska zavedenia indikátora materiálnej a sociálnej deprivácie - Vlačuha, Róbert
Materiálna deprivácia je súčasťou monitorovania životných podmienok obyvateľstva a vyjadruje pocit nedostatočného uspokojenia potrieb domácností a jej členov. Zmenami v meraní materiálnej deprivácie, keď pôvodný ukazovateľ materiálnej deprivácie vychádza zo zoznamu 9 položiek a nový indikátor materiálnej a sociálnej deprivácie vychádza zo zoznamu 13 položiek.Analýza základného porovnania jednotlivých ukazovateľov a možný dopad týchto zmien. Analýza oboch indikátorov podľa vekových skupín a postavenia osôb na trhu práce doplnené o sledovanie rodovej nerovnosti.