Interkulturelle Kompetenz in Lehre und Praxis (Am Beispiel eines selbsterstellten authentischen Textes mit festen Redewendungen) - Lišková, Danuša
Cieľom tohto príspevku je zdôrazniť význam medzikultúrnej kompetencie a frazeológie v Európe vo výučbe nemeckého jazyka s osobitnou pozornosťou na zážitkové učenie. Prostredníctvom autentickej poviedky autorky skombinovali interkulturalitu a frazeológiu a zdôraznili využitie tohto typu textu vo vyučovaní cudzích jazykov.