Účtovanie platieb platobnými kartami v jednoduchom účtovníctve - Strählová, Jarmila
Platba bankovou platobnou kartou je v súčasnosti jednoduchý a pohodlný spôsob platby, ktorý je rozšírený aj u podnikajúcich fyzických osôb. Platobnú kartu využíva podnikateľ najčastejšie ako bezhotovostnú platbu pri peňažnej úhrade za tovar, materiál alebo za služby. Rozdiel medzi debetnou a kreditnou platobnou kartou. Účtovanie platieb platobnými kartami v jednoduchom účtovníctve.