Neoprávnené skončenie pracovného pomeru - Boráková, Marta
Neplatné skončenie pracovného pomeru zo strany zamestnávateľa upravuje ustanovenie paragrafu 79 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonníka práce v z. n. p. Ak sa zamestnanec cíti byť dotknutý nesprávnosťou právneho úkonu, ktorým došlo ku skončeniu pracovného pomeru, musí uplatniť svoje právo na príslušnom súde podaním žaloby o neplatnosť skončenia pracovného pomeru. Vyplatenie náhrady mzdy z dôvodu neplatne skončeného pracovného pomeru. Nárok na náhradu mzdy. Praktické príklady.