Perspectives on Influential Determinants of Social Growth and Cohesion - Hudec, Martin
Úroveň bohatstva predstavuje súčet spoločne vytvorených podmienok, v ktorých človek alebo národ žije, v porovnaní s úrovňou bohatstva, pohodlia, hmotného majetku, ktoré má k dispozícii iná socioekonomická trieda alebo skupina ľudí v určitej geografickej oblasti, a ktorá sa tým stáva príkladom uspokojenia materiálnych a nemateriálnych potrieb a želaní jednotlivca alebo skupiny ľudí.