Zmeny v sústave podvojného účtovníctva od 1.1. 2018 vyvolané novelou Obchodného zákonníka - Marková, Jana
V decembri 2017 bola prijatá novela postupov účtovania pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva a tiež opatrenia k zostaveniu účtovnej závierky. Váčšina zmien nadväzuje na zmeny v Obchodnom zákonníku, ktoré sa týkajú prevažne kapitálového fondu z príspevkov akcionárov alebo spoločníkov, zmien v účtovaní nepeňažných a peňažných vkladov a účtovaní vyplývajúcich z pohľadávok a záväzkov u vkladateľov alebo príjmateľov.