Makrotendencie v spotrebe a v nákupnom správaní zákazníkov - Kita, Jaroslav
Vplyv procesov globalizácie a internacionalizácie globálnej ekonomiky na nákupné správanie spotrebiteľov. Pochopenie nákupného správania spotrebiteľov ako hlavný cieľ každého podniku orientovaného na zákazníka. Rozlišovanie medzi módou, tendenciami a makrotendenciami. Desať globálnych tendencií v spotrebiteľskom prostredí podľa štúdie Euromonitor International.