Changes, Problems and Challenges of Passenger Railway Transport in Slovakia - Michniak, Daniel
Hlavné zmeny, ktoré ovplyvnili dopravný systém na Slovensku za posledných 30 rokov. Rozvoj individuálnej automobilovej dopravy po roku 1989. Zhoršovanie pozície osobnej železničnej dopravy do roku 2005. Fáza stabilizácie železničnej dopravy v preprave osôb. Dominantná úloha štátneho dopravcu ZSSK. Súkromní dopravcovia. Prebiehajúca deregulácia železničnej dopravy. Zapojenie do integrovaných dopravných systémov najväčších miest.