Migrácia ako bezpečnostná výzva EÚ pre rok 2018 - Hreha, Ľubomír
Vymedzenie pojmu migrácia a jej kategorizácia. Legálna a nelegálna migrácia. Charakteristika politickej, bezpečnostnej, sociálnej, ekonomickej a environmentálnej migrácie. Migračná politika Európskej únie. Výzvy EÚ v otázke nelegálnej migrácie pre nasledujúce obdobie.