Pohľad na emigráciu v Európskej únii v roku 2016 - Sivašová, Daniela, 1955-
Kľúčové pojmy problematiky migrácie. Analýza emigrácie v súčasnom období v Európskej únii. Analýza emigrácie v súčasnosti na Slovensku. Údaje o štruktúre a počte emigrantov zo SR podľa cieľovej členskej krajiny EÚ za rok 2016. Analýza vnútornej emigrácie obyvateľov s trvalým pobytom na Slovensku.