Sekuritizácia katastrofických mortalitných rizík - Smažáková, Lenka, 1991-
Katastrofy ako veľký potenciálny problém pre solventnosť nielen neživotných ale aj životných poisťovní. Sekuritizácia mortalitného rizika ako nový nástroj risk manažmentu. Mortalitné dlhopisy. Konštrukcia EIB dlhopisu. Konštrukcia Swiss Re dlhopisu. Model oceňovania na neúplnom trhu. Model pre Swiss Re dlhopis.