Využitie Vollterovej rovnice pri odhade pravdepodobnosti krachu poisťovne - Strešňáková, Anna, 1976-
Na odhad pravdepodobnosti krachu poisťovne sa používa veľa spôsobov. Základom pre všetky je odhadnúť, kedy klesne rezerva poisťovne pod nulu. Proces je náročný nielen na matematické postupy, ale aj na vstupné premenné, odhad parametrov ovplyvňujúcich model a na výber samotnej použitej metódy. Článok sa zameriava na využitie Vollterovej integrálnej rovnice pri odhade pravdepodobnosti a jej následnú úpravu do tvaru vhodného na využitie numerických metód.